Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ





                

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες γάμου επιτυγχάνεται με ένα μακιγιάζ σχεδόν ... αόρατο.
Για έναν απογευματινό γάμο όπου το απαλό φως τονίζει κάθε ίχνος μακιγιάζ είναι προτιμότερο ένα natural look,ενώ για ένα βραδυνό γάμο το μακιγιάζ θα μπορούσε να είναι πιο λαμπερό ή και πιο δραματικό,αποφεύγοντας όμως τις υπερβολές.
Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα μπορείτε να επιτύχετε ένα οικονομικό νυφικό μακιγιάζ στο σπίτι με επαγγελματικό αποτέλεσμα(δείτε εδώ).  
Αρχικά:  
  1. Αποφασίστε τι είδους μακιγιάζ θα κάνετε για τη μεγάλη μέρα,κάνοντας αρκετές πρόβες,με κριτήριο την ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος. Για πρωϊνές ώρες προτείνονται οι φυσικές αποχρώσεις.
     Για μεσημεριανές και απογευματινές ώρες προτείνονται αντίστοιχα φυσικές αποχρώσεις αλλά λίγο πιο έντονες.
     Για βραδυνές ώρες τολμήστε  μια πιο πλούσια παλέτα χρωμάτων μαζί με την κλασσική παλέτα χρωμάτων,ροζ,μαύρο,καφέ γκρι. 
  2. Απλώστε ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε να απορροφηθεί για 5 λεπτά. Με ένα σφουγγαράκι για μακιγιάζ αφαιρέστε την περίσσια ποσότητα από το πρόσωπό σας πιέζοντας απαλά.Κάντε ένα μίγμα με ενυδατική και foundation (ή make-up),φτιάχνοντας έτσι μια βάση για όλο το πρόσωπο.Βάλτε σε σχήμα σταυρού στο πρόσωπο (μέτωπο-μύτη-πηγούνι-μάγουλα) 4-5 κουκίδες από το μίγμα και απλώστε με ταμποναριστές κινήσεις.
  3. Επιλέξτε ένα foundation το οποίο δεν είναι απόλυτα στο χρώμα του δέρματός σας.Ένα σκεύασμα με ματ φινίρισμα είναι καλύτερο γιατί βοηθά την αποφυγή της αντιαισθητικής γυαλάδας που εμφανίζεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο.Εάν έχετε πολύ ξηρή επιδερμίδα και θέλετε να φαίνεται πιο δροσερή χρησιμοποιήστε ένα foundation λάμψης που όμως να μην περίεχει shimmer (εμφανή σωματίδια λάμψης). 
  4. Εφαρμόστε ένα κρεμώδες concealer σε απαλή σομόν απόχρωση κάτω από τα μάτια,στις εσωτερικές γωνίες των ματιών αλλά και στη μύτη,με ελαφρές πιέσεις των δακτύλων.
  5. Περάστε ένα ελαφρύ στρώμα πούδρας σε σκόνη με ένα φαρδύ πινέλο,σε απόχρωση του δέρματός σας ή και ελαφρώς ανοιχτότερη,για βελούδινο αποτέλεσμα.
  6. Διορθώστε τη γραμμή των φρυδιών με μολύβι ή με σκόνη που θα την τοποθετήσετε με ένα σκληρό βουρτσάκι σε απόχρωση ελαφρώς ανοιχτότερη απ'αυτή των φρυδιών.(ΜΗΝ αφαιρείτε τρίχες την ίδια ημέρα αλλά τουλάχιστον 1 μέρα νωρίτερα για να αποφευχθούν οι κοκκινίλες)
  7. Περάστε μια απαλή σκιά βάση σε όλο το βλέφαρο.Εάν αποφασίσατε ένα natural look,περάστε με κουκίδες μια μεσαίου τόνου σκιά από τη γραμμή του βλεφάρου εξωτερικά και λίγο πιο πάνω από την πτυχή του ματιού με ένα επίπεδο πινελάκι και απλώστε.Περάστε με το ίδιο πινελάκι κατά μήκος του κάτω βλεφάρου.Για πιο "smokey" αποτέλεσμα περάστε από το κόκκαλο του φρυδιού και κάτω με ένα χνουδωτό πινελάκι.
  8. Περάστε το σχήμα των ματιών σας με ένα κρεμώδες μολύβι ή eyeliner.Αν έχετε σκούρα χαρακτηριστικά ή ο γάμος σας είναι βράδυ περάστε μαύρο χρώμα,διαφορετικά χρησιμοποιείστε σκούρο καφέ,γκρί,μπλέ,μωβ,κυπαρισσί ή ανάλογα το χρώμα της σκιάς.Περάστε τις βλεφαρίδες σας με το ειδικό ψαλιδάκι βλεφαρίδων για να γυρίσουν και περάστε μια στρώση αδιάβροχη μάσκαρα σε μαύρο,off black ή σκούρο καφέ.Απομακρύνετε την περίσσια ποσότητα με ένα καθαρό βουρτσάκι βλεφαρίδων και επαναλάβετε δεύτερη στρώση.
  9. Επιλέξτε το χρώμα του ρουζ και του κραγιόν που σας ταιριάζει καλύτερα και βάλτε την λίγο πιο "ζωντανή" εκδοχή τους.Απλώστε το ρουζ από τα μήλα προς τα πίσω σβήνοντας σταδιακά το χρώμα.Περάστε το περίγραμμα των χειλιών με ένα φυσικού χρώματος μολύβι και απλώστε το κραγιόν με πινελάκι.Για έξτρα λάμψη στα χείλη τελειώστε με ένα διάφανο lip-gloss.      




   

1 σχόλιο:

  1. EXTRA TIP....
    Για μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ των ματιών χρησιμοποιήστε ελαφρώς νωπά πινελάκια με νερό ή απλά βρέξτε ελαφρά τα δάχτυλά σας,δουλέψτε τη σκιά επάνω στο χέρι σας και απλώστε στα μάτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή