Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φτηνές Ιδέες Γάμου

Φτηνές Ιδέες Γάμου- Μενού,Τρόφιμα,Ποτά 


  Party Buffet...beautiful


-Ορεκτικά 
Μην έχετε σερβιτόρους 
 Οι καλεσμένοι σας ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τα μεζεδάκια που θα φάνε από τον τρόπο που τους παρουσιάζονται και πως τους σερβίρονται και εσείς δεν πρέπει να πληρώσετε επιπλέον προσωπικό. 
Υποδοχή
Οι καλεσμένοι σας θα είναι πιθανώς να είναι πεινασμένοι κατά την άφιξή τους στη ρεσεψιόν, και οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα ενδιαφέρονται για το τι τρώνε αλλά περισότερο να έχουν κάποιου είδους σνακ πριν από το δείπνο. Έτσι, τοποθετείστε ορισμένες πιατέλες με αλλαντικά και τυρί, και μερικά φρούτα. Οι καλεσμένοι σας θα είναι πολύ ικανοποιημένοι !
 
-Αλκοολούχα ποτά
Περιορίστε τα Open Bar
Εάν υπολογίζετε για τέσσερις ώρες διασκέδασης, σκεφτείτε μόνο με open bar για την πρώτη ώρα ή δύο. Πολλοί καλεσμένοι θα πάρουν ένα ποτό κατά την άφιξή τους στη υποδοχή, ενώ περιμένουν για να υποδεχτούν το ζευγάρι και δεν θα πάρουν δεύτερο ποτό.Μετά το δείπνο κάποιοι θα αποχωρήσουν και δεν θα είναι εκεί για να απολαύσουν ένα δεύτερο ποτό στο υπαίθριο μπαρ. Μια άλλη επιλογή είναι να κλείσετε τη γραμμή κατά την ώρα του δείπνου. Οι περισσότεροι καλεσμένοι θα είναι απασχολημένοι με το φαγητό και τις συζητήσεις και δεν θα χρειαστούν ποτό κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.
Σερβίρετε μόνο κρασί και μπύρα
Περιορίστε τα είδη των αλκοολούχων ποτών και προσφέρετε μόνο κρασί και μπύρα. Αυτό θα δώσει στους καλεσμένους σας ακόμα και για αυτούς που θέλουν να πίνουν αλκοόλ δύο καλές επιλογές για να διαλέξουν.
Σερβίρετε ένα ποτό που θα έχετε φτιάξει εσείς!
Αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε ένα ποτό υποδοχής στο γάμο σας, σκεφτείτε να προσφέρετε ένα ποτό τύπου λικέρ, ίσως και το αγαπημένο του μέλλοντα συζύγου σας. Θα ήταν διασκεδαστικό για τους καλεσμένους να το δοκιμάσουν, και θα σας εξοικονομήσει χρήματα, δεδομένου ότι θα απαιτήσει λιγότερο αλκοόλ. 

-Γεύμα
Μην έχετε ένα καθιστό δείπνο
Προσφέρετε πολλά ορεκτικά αντί για ένα γεύμα! Υπάρχει μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια. Οι προσκεκλημένοι μπορούν να έρθουν κοντά περισσότερο, και μπορούν να μείνουν ικανοποιημένοι με τα ορεκτικά. Και το πορτοφόλι σας θα μείνει πολύ ευχαριστημένο!
Διαλέξτε ένα χώρο που επιτρέπει Outside Catering
Για να βρείτε την καλύτερη προσφορά, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το catering της επιλογής σας. Αυτό δεν γίνεται σε πολλά ξενοδοχεία που απαιτούν από εσάς να επιλέξετε από το μενού τους.
Ελέγξτε τις τιμές των πιάτων και του μπουφέ 
Όλοι πιστεύουν ότι ένας μπουφές είναι πιο ακριβός, διότι οι προσκεκλημένοι θα τρώνε περισσότερο φαγητό, και ως εκ τούτου,θα χρειάζονται περισσότερα τρόφιμα.Υπάρχουν όμως γκουρμέ πιάτα που κοστίζουν πολύ περισσότερο.. Η συμβουλή μου είναι να ελέγξετε τις τιμές και των δύο επιλογών, και να διαλέξετε τη φθηνότερη λύση.
Δημιουργήστε "μπουφέ φαγητών"
Παρόμοια με την ιδέα του μπουφέ, η έννοια των "μπουφέ φαγητών" που επιτρέπει στους καλεσμένους να επισκεφθούν διάφορα μπουφέ για να πάρουν το φαγητό τους. Θα μπορούσατε να έχετε ένα διακοσμημένο μπουφέ ζυμαρικών, ένα μπουφέ taco, ένα μπουφέ μαγειρευτών, και ούτω καθεξής. Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τους σύγχρονους γάμους και με ανταγωνιστικές τιμές.
Σερβίρετε Family Style
Έχετε πάει ποτέ σε ένα εστιατόριο που σερβίρει σε στυλ οικογενειακού τραπεζιού; Το μενού περιλαμβάνει ένα γεύμα ως ομάδα, και η τροφή περνά γύρω από το τραπέζι, όπως ακριβώς στο σπίτι. Ένα μεγάλο ταψί λαζάνια είναι σίγουρα λιγότερο δαπανηρό από 100 φιλέ μινιόν για έναν μενού.
Μην Σερβίρετε Out of Season
Ζητήστε όλα τα τρόφιμα να είναι εποχιακά, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν χρησιμοποιούν τίποτα εκτός εποχής. Αυτό μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό, διότι τα τρόφιμα θα πρέπει να μεταφέρονται σε μεγάλες αποστάσεις,πράγμα που φουσκώνει κατά πολύ τις τιμές.
Επιδόρπια
Γαμήλια τούρτα με πιο απλό ντεκόρ
Μπορεί να είναι δελεαστική μια επταόροφη κλιμακωτή τούρτα, αλλά αντισταθείτε στον πειρασμό και επιλέξτε μια τούρτα δύο επιπέδων και μια μεγάλη τούρτα επιπλέον που θα εξυπηρετήσει για παραπάνω κομμάτια.
Επιλέξτε μια τούρτα Cupcake
Αντί για 400 ευρώ τούρτα,επιλέξτε τούρτα με 100 ευρώ περίπου,με μια όμορφη κλιμακωτή  γευστική βελούδινη τούρτα cupcake. Θα μπορούσατε επίσης να προσφέρετε στους καλεσμένους σας  ένα ασορτί κουτί μέχρι mini cupcake ως μπομπονιέρα!
Έχετε ένα μπουφέ γλυκών
Μπορείτε να έχετε διάφορα γλυκά όπως brownies, σιροπιαστά,πάστες,cupcakes,μπισκότα και αφήστε τους καλεσμένους σας να διαλέξουν! Αυτό είναι πολύ φθηνότερο από ό,τι μια μεγάλη στολισμένη γαμήλια τούρτα και πολύ πιο διασκεδαστικό.
Σερβίρετε μικρότερες φέτες
Εάν έχετε βάλει στην καρδιά σας μια συγκεκριμένη γαμήλια τούρτα που είναι ακριβή, δείτε αν μπορείτε να προσφέρετε μικρότερες φέτες. Οι περισσότεροι ζαχαροπλάστες χρεώνουν με την φέτα, και αν είναι να πάρει δύο μερίδες ανά φέτα, θα μπορούσαν να γίνουν μικρότερες...
Άλλοι τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα από το φαγητό  του γάμου και από τα ποτά
Πρωινός γάμος..
Το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα κοστίζουν λιγότερο από το δείπνο..!
Προσκαλέστε μόνο στενούς φίλους και συγγενείς 
¨Ενα τεράστιο τμήμα των χρημάτων σας πηγαίνει για το φαγητό μετά το γάμο. Δεδομένου ότι το φαγητό συνήθως χρεώνεται κατά άτομο,καλέστε μόνο το στενό φιλικό και οικογενειακό σας κύκλο ως ένα τρόπο για να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα. Αυτό ισχύει και για τις γαμήλιες προσκλήσεις.
Ελέγξτε για κρυφές χρεώσεις
Προσέξτε την παράμετρο εάν ο χώρος που έχετε επιλέξει χρεώνει έξοδα για πράγματα όπως κοπή κέικ και ποτού υποδοχής και ζητήστε μια καλύτερη προσφορά!


2 σχόλια: