Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑ ΞΑΝΘΕΣ

Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή της κατάλληλης βάσης,δηλαδή σωστό foundation και πούδρα.Μπορείτε επιπλέον να επιλέξετε κάποια ήπια μπρονζέ απόχρωση πούδρας για να τονίσετε τα ζυγωματικά καθώς και το περίγραμμα του προσώπου.
Θα μπορούσαμε να πούμε γενικά ότι στις ξανθές ταιριάζουν καλύτερα οι αποχρώσεις του ροζ καθώς και όλες οι γήινες αποχρώσεις.Για πιο δραματικό αποτέλεσμα μπορείτε να επιλέξετε ελαφριές αποχρώσεις του μωβ και του μπλε.
Κατά την επιλογή του μακιγιάζ είναι προτιμότερο να επιλέγετε συγγενικές μεταξύ τους αποχρώσεις,που συμπληρώνει το ένα το άλλο,για να αναδειχθεί περισσότερο η φυσική ομορφιά.
 Αν είστε ξανθιά με κοκκινωπό δέρμα τα γήινα χρώματα μπορούν να σας ταιριάξουν καλύτερα. Δοκιμάστε ένα απαλό χρώμα της τέφρας ή καφέ ή μπεζ χρώμα για τα μάτια με  κοραλλί απόχρωση  στα μάγουλα και τα χείλη. 

Για μια πιο δραματική εμφάνιση το βράδυ δοκιμάστε ανοιχτό ασημί ή γκρι απόχρωση πάνω από ολόκληρο το καπάκι και στη συνέχεια μια υποτονική απόχρωση της λεβάντας μέχρι την πτυχή και ανακατέψτε ελαφρά. Περάστε μια γραμμή από έξω για το πάνω βλέφαρο και στο κάτω βλέφαρο με "smokey" γκρι ή πλούσιo eyeliner μαόνι και εφαρμόστε σκούρα καφέ αδιάβροχη μάσκαρα.Aυξήστε το ρουζ και επιλέξτε ένα με έναν τόνο στα γήινα χρώματα,καθώς προσθέτει χρώμα στα μάγουλα. Ολοκληρώστε την εμφάνιση με ένα ελαφρύ κραγιόν μόκα και περάστε ένα καθαρά ροζ lip gloss. 

Για ξανθές με μπλέ μάτια.
Επιλέξτε μια σκιά ματιών σε καφέ, τριανταφυλλί, λεβάντα και ουδέτερες αποχρώσεις για πρωϊνό ή μεσημεριανό γάμο. Για βραδυνό γάμο, μπορείτε να δοκιμάσετε μεταλλικά (δύο ασημένιες και χρυσές σκιές καλά δουλεμένες), τυρκουάζ και ψυχρό ροζ.Για το βράδυσκούρα μπλε μάσκαρα ταιριάζει καταπληκτικά με τα μπλε μάτια, ειδικά όταν συνδυάζεται με αλλοιωμένο eyeliner κάρβουνο. Δοκιμάστε το ''smoky'' μακιγιάζ στα μάτια με γκρι, σκούρο μπλε ή μοβ σκιά.
Για τα μπλε μάτια, επιλέξτε σκούρο μπλε (οι σκούρες μπλέ αποχρώσεις βοηθούν να βγουν προς τα έξω οι φυσικές μπλέ αποχρώσεις των μάτιων), γκρι, ασημί, βιολετί ή λεβάντα. Για eyeliner ή μάσκαρα, δοκιμάστε ναυτικό μπλέ αντί για μαύρο για ένα δραματικό αλλά λιγότερο έντονο βλέμμα.Δώστε έμφαση στα υπέροχα μπλέ μάτια σας,ειδικά αν είναι ανοιχτό μπλε ή βαθύ ζαφείρι, με την αποδυνάμωση του χρώματος των χειλιών σας. Διαλέξτε ένα ματ κραγιόν σε μια έξοχη καφέ απόχρωση. Για τα μάγουλά σας, περάστε ένα ελαφρύ στρώμα ρουζ σε ένα πολύ φυσικό χρώμα.

Για ξανθές με πράσινα μάτια. 
Για να διευρύνετε το βλέμμα των πανέμορφων πράσινων ματιών σας,χρησιμοποιήστε σκιά σε αποχρώση βαθύ δαμάσκηνο προς τα εξωτερικά άκρα και μια πιο λαμπερή απόχρωση του μωβ προς το εσωτερικό των ματιών. Αν τα βλέφαρα σας είναι πεσμένα, κάντε το αντίθετο. Αποφύγετε μωβ με μπλε αποχρώσεις, καθώς και μπλε σκιά ματιών και eyeliner.
Για τα πράσινα μάτια, επιλέξτε αποχρώσεις όπως το σκούρο πράσινο, λεβάντα, μοβ, λιλά ή δαμάσκηνο,χρυσά και χάλκινα καθώς αναδεικνύουν τα πράσινα μάτια Για eyeliner, είναι καλύτερο να αποφευχθεί το μαύρο και είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα καφέ ή γκρι, τα οποία είναι πολύ πιο ήπια και δεν είναι τόσο ''σκληρά''. Ένας γενικός κανόνας για τα πράσινα μάτια είναι να επιλέξετε ζεστές αντί για ψυχρές αποχρώσεις. Επιλέξτε αδιάβροχη μάσκαρα σε καφέ τόνο. Αν θέλετε να πειραματιστείτε με μεταλλικές,ασημί αποχρώσεις αποφύγετε για τα μάτια. Ωστόσο,αποχρώσεις μπρονζέ, χάλκινες και ο χρυσές είναι ιδανικές επιλογές για τα πράσινα μάτια για βραδυνό γάμο. Καφέ ή σκούρα πράσινη σκιά ματιών με κηλίδες του χρυσού είναι επίσης καταπληκτική επιλογή.
 Χρησιμοποιήστε σοκολατί καφέ μολύβι ή γκρι . Για να ανοίξετε το βλέμα σας , προσθέστε λίγο λευκό eyeliner για την εσωτερική γωνία,κοντά στο δακρυϊκό πόρο.


Για ξανθές με καστανά ή βαθιά καστανά μάτια.

Αν τα μάτια σας είναι βαθιά καστανά,θα σας ταιριάξουν σίγουρα οι σκούρες αποχρώσεις σε σκιές ματιών. Δοκιμάστε το δαμάσκηνο, κυπαρισσί ή γκρι ανθρακί καθώς και σκούρο καφέ ή μοβ.Χρυσό και χάλκινο είναι επίσης καλή επιλογή για βαθιά καστανά μάτια.
Για μεσαία καστανά μάτια μπορείτε να δοκιμάσετε πράσινες, μοβ ή χάλκινες σκιές ματιών. Μπορείτε πραγματικά να φορέσετε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα του μακιγιάζ στα μάτια, αν έχετε μεσαία καστανά μάτια. Μια μοβ ή πράσινη παλέτα σκιών μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά για πρωϊνές ώρες. Αποφύγετε το μαύρο eyeliner, αν έχετε ανοιχτά καστανά μάτια, και χρησιμοποιήστε σκούρο καφέ ή άλλα χρώματα αντ 'αυτού. Εφαρμόστε μια ουδέτερη σκιά στο καπάκι, μια πιο σκούρα απόχρωση του ίδιου χρώματος στην πτυχή και περάστε μια γραμμή πάνω από τις βλεφαρίδες σε χρυσό ή πράσινο ώστε να αντανακλούν τις κηλίδες του χρώματος της ίριδας των ματιών σας.Αν τα μάτια σας είναι
φουντουκί, δοκιμάστε αποχρώσεις σαμπανί με μωβ, χάλκινο ή καφέ μολύβι για να δώσει σχήμα στα μάτια.

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο άρθρο και πολύ βοηθητικό!!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Εγώ που έχω πράσινα μάτια πάντα επιλέγω καφές αποχρώσεις. Επίσης μεγάλος έρωτας τελευταία είναι και οι μεταλλικές σκιές ματιών. Έχω δοκιμάσει κατα καιρούς διάφορες εταιρείες και τώρα προσπαθώ να αποφασίσω από ποιο brand να πάρω μια μεγάλη παλέτα με σκιές ματιών σε bronze αποχρώσεις. Έχω βρει εδώ https://www.atticabeauty.gr/proioda-omorfias/makigiaz/matia/skies/ αρκετές και αν έχεις να μου προτείνεις κάποια μάρκα που ίσως έχεις δοκιμάσει και εσύ θα με βοηθούσε πολύ! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή