Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ (home made)



Τα περιποιημένα άκρα είναι άκρως απαραίτητα για να συμπληρώσουν την άψογη εικόνα μιας νύφης. Συνήθως προτείνεται το γαλλικό μανικούρ και πεντικιούρ λόγω της λιτής και απέριτης κομψότητας που προσφέρει. Μερικά απλά βήματα μπορούμε να το εφαρμόσουμε και μόνες μας στο σπίτι. 
Αρχικά :
  1. Για απαλά χέρια κάντε απολέπιση με ένα πήλινγκ (βλέπε  ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ,ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ,ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΕΥΚΟΛΑ TIPS), ξεπλύντε και σκουπίστε. Σε ελαφρώς βρεγμένα χέρια απλώστε μια ενυδατική κρέμα ή κάποιο έλαιο και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια για 15 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσουν αρκετά και τα ''πετσάκια''.
  2. Αν τα ''πετσάκια'' δεν έχουν μαλακώσει αρκετά,περάστε ένα ειδικό λάδι για τα πετσάκια και αφού το αφήσετε να δράσει σπρώξτε τα απαλά προς τα μέσα με ένα ειδικό ξυλάκι.
  3. Διορθώστε το σχήμα και το μήκος των νυχιών με μια χάρτινη λίμα.


Δεύτερο στάδιο:
  1.  Ξεπλύντε καλά τα χέρια σας και σκουπίστε τα. Περάστε ένα διάφανο βερνίκι ως βάση ή ένα σκληρυντικό εάν είναι αδύναμα. Στεγνώστε μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
  2. Με τη βοήθεια των ειδικών αυτοκόλλητων σχεδιάστε τη λευκή γραμμή στις άκρες και αφού στεγνώσει ξαναπεράστε δεύτερο χέρι.Στεγνώστε όπως παραπάνω.
  3. Περάστε σε όλο το νύχι μια στρώση ροζ βερνίκι (ή άλλη απόχρωση) και αφού στεγνώσει καλά,περάστε μια στρώση φιάφανου σκληρυντικού.
Προαιρετικά μπορείτε να κολλήσετε αυτοκολλητάκια με στρας ή με κάποιο σχέδιο της αρεσκείας σας.

Βέβαια,υπάρχει πάντα και η λύση των τεχνητών νυχιών που τα βρίσκουμε σε διάφορα σχέδια,αρκεί να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία...

Για το πεντικιούρ :
  1. Βάζουμε τα πόδια σε ένα λεκανάκι με νερό και λίγη μαλακτική μαλλιών και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.   
  2. Τρίβουμε τα σκληρά σημεία με ελαφρόπετρα ή για ακόμα πιο λείο αποτέλεσμα με μια ειδική φαρδιά λίμα ποδιών (ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιούμε ξυράφι γιατί "σπάει" τους ιστούς),κόβουμε και λιμάρουμε τα νύχια σε τετράγωνο σχήμα και τους βάζουμε μια καλή στρώση ενυδατικής κρέμας. Μετά από μισή ώρα ξεπλένουμε και σκουπίζουμε.
  3. Βάφουμε όπως παραπάνω και προαιρετικά βάζουμε τα ίδια αυτοκολλητάκια που διαλέξαμε για τα χέρια.
     


   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου